In de afgelopen jaren heb ik meerdere onderzoeken gedaan naar handicap inclusie en toegankelijkheid, waar ik ooit begon met een kort essay voor mijn studie in 2011, heb ik recent (2020/21) een uitgebreid onderzoek naar de link tussen discriminatie en ontoegankelijkheid uitgewerkt. Bij deze onderzoeken staat handicap inclusie in onze maatschappij centraal. Want als ik ergens zeker van ben is het wel dat handicap inclusie een gedeelde verantwoordelijkheid van de gehele samenleving is. Hierbij gaat het om toegankelijkheid voor mensen en bijbehorende richtlijnen waarmee overheden de randvoorwaarden kunnen stellen. Tot aan de rol van ondernemers om toegankelijk en daarmee inclusief te zijn voor mensen met een handicap. Want als je als werkgever toegankelijk bent voor mensen met een handicap zal je zeker minder additionele kosten ervaren op het moment dat je iemand met een handicap inhuurt.

Naast het discriminatie onderzoek heb ik ook onderzoek gedaan naar inclusief taalgebruik (2021), want zeker als werkgever en ondernemer is het belangrijk om op de juiste wijze te communiceren. Elke persoon is ten eerste klant of medewerker, waarom zouden we dan spreken over 'gehandicapten?'  Toch wordt te vaak taal gebruikt die eigenlijk als vervelend wordt ervaren, ook het gebruik van 'vriendelijk' taalgebruik of 'positief' taalgebruik waarmee we niet de handicap of beperking benoemen maar hier een mooiere naam aan geven als 'mensen met een extra uitdaging' of 'bijzondere talenten' of 'super helden' zijn voor veel mensen met een handicap een doorn in het oog. Hoe goed bedoeld, eigenlijk zeg je hiermee dat iemand met een handicap of beperking deze eigenlijk niet moet laten zien omdat het niet zo mooi is. Dat terwijl diversiteit en inclusie in zijn volledige complexiteit prachtig zijn, of ben ben ik de enige die dat vindt?

Benieuwd naar mijn onderzoeken, je kan ze hier lezen:

Mocht je problemen ervaren met de Google Docs publicaties, ben je van harte welkom om een toegankelijke Word versie bij mij aan te vragen via info@cvworks.nl

CV Works werkt sinds mei 2018 volgens de AVG richtlijnen